Bakan Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Bayraktaroğlu ve personelini kabul etti Bakan Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Bayraktaroğlu ve personelini kabul etti

ANKARA, (DHA)- MİLLİ Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkmenistan ziyaretinin ardından resmi temaslarda bulunmak üzere Özbekistan'a geçip, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile görüştü.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkmenistan ziyaretinin ardından resmi temaslarda bulunmak üzere Özbekistan’a geçti. Özbekistan Savunma Bakanı Korgeneral Bahadır Kurbanov tarafından karşılanan Bakan Güler, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Güler, "Bugün ata yurdumuzdayız, bizim için büyük bir mutluluk. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanı’na ziyaretimizi yaptık. Kendileriyle hemen hemen her konuda çok önemli kararlar alındı. Bunları da inşallah en kısa zamanda uygulamaya koyacağız. Sayın Savunma Bakanı kardeşimle birlikte çalışacağız ve Sayın Cumhurbaşkanımızın direktiflerini de inşallah en kısa zamanda uygulamaya koyacağız. Ben Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Özbek kardeşlerimize selamlarını ve en iyi dileklerini iletmek istiyorum. Ayrıca önümüzdeki dönemde ciddi, daha yoğun çalışmalar yapacağız. Ve kardeş iki ülke olarak el ele ilişkilerimizi daha ileri seviyelere çıkartmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz" ifadelerini kullandı. (DHA)

Kaynak: dha