Antalya haber... ATB Başkan Vekili Halil Bülbül başkanlığında yapılan toplantıya, ATB Yönetim Kurulu Üyesi Ragıp Gök, ATB 4. Meslek Komitesi üyeleri ile sektör paydaşları katıldı. Halil Bülbül, her yıl sezon öncesinde paydaşların katılımıyla zeytin ve zeytinyağı sektörünü değerlendirdiklerini, sektörün nabzını tuttuklarını belirterek, zeytin ve zeytinyağı üretiminde, hasadında ve ticaretinde yaşanan sıkıntıları gündeme aldıklarını ve çözüm önerileri sunduklarını kaydetti.Toplantı çıktılarının ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla paylaşıldığını belirten Bülbül, “Antalya zeytin konusunda geçmişi derinlere dayanan bir kent. Ancak zeytinde hak ettiği yerde değil. Borsa olarak tüm tarım ürünlerinde olduğu gibi zeytin ve zeytinyağı sektörünün gelişmesi ve rekabet şansını yakalayabilmek için çalışıyoruz" dedi. Bülbül, yeni zeytin sezonunun hayırlı olmasını diledi.Zeytinyağı fabrikası sahibi Mustafa Fettahoğlu, İspanya’da zeytinyağı fiyatının düşeceğini söylerken, “Bu durum yağ fiyatını aşağı çekebilir. Tabi konuşmak için erken. Maç oynanınca fiyat belli olacak" dedi. Fiyatların yükselme beklentisinin zeytinciye zarar ettirdiğini kaydeden Fettahoğlu, “Üretici zeytinyağı fiyatı yükselecek diye ürünü elinde bekletiyor. Bu sefer yağı iyi depolamadığı için kalitesi bozuluyor. Bu fiyata yansıyor" dedi.ZEYTİNDE REKOLTE YÜZDE 30 ARTTIATB 4. Meslek Komitesi Üyesi Zafer Tan, geçen yıl 36 bin ton zeytin üreten Antalya’da bu yıl 55 bin ton civarında zeytin, 10 bin ton da zeytinyağı üretimi beklediklerini söylerken, “Antalya’da bu yıl zeytin rekoltesinde geçen yıla göre yüzde 30 artış bekliyoruz" dedi. Bu yıl zeytinde ‘var yılı’ olmasına rağmen kuraklık, çiçeklenme döneminde çöl tozuna maruz kalınması nedeniyle beklenen ve istenilen verimin bu yıl alınamadığını kaydeden Tan, “Her ne kadar geçen yıla oranla rekoltede artış olsa da beklenen rekoltenin altında bir üretim söz konusu" dedi. Tan, genç fidelerde verimin yüksek olduğu, eski ağaçlarda verimin düşük olduğuna dikkat çekti. Tan, zeytinyağı fiyatlarının dünya piyasasında dalgalı olduğunu söylerken, 9,20 avro olan zeytinyağı fiyatının, 6,50 avroya kadar indiğine dikkat çekti.
EKONOMİ
Yayınlanma: 27 Eylül 2024 - 17:30
Antalyalı iş insanından zeytinyağı ilgili açıklama! Bakın neden bu kadar pahalıya satılıyormuş
Zeytin ve Zeytinyağı Sektörel Analiz Toplantısı konuşan zeytinyağı fabrikası sahibi Mustafa Fettahoğlu,“Üretici zeytinyağı fiyatı yükselecek diye ürünü elinde bekletiyor. Bu sefer yağı iyi depolamadığı için kalitesi bozuluyor. Bu fiyata yansıyor" dedi.
EKONOMİ
27 Eylül 2024 - 17:30
İlginizi Çekebilir
Zeytinyağı ihracatında dökme gemi yuklemeleri (500 -5000 ton) yasaklanmalı. Bu z.yaglar İspanya-Italya tarafından ucuz alınarak diğer ülkelere satılıyor. Bu yasak iç piyasada Zeytinyağı fiyatlarının ucuzlamasini sağlayacaktır. Yaklaşık 280 bin ton rekolte beklenmektedir. Bu rekolte Turkiye için rekordur . 0,7 asitli yağların 180-200 tl ye düşeceğini bekliyorum. Yanlış anlaşılmasın ihracat yasaklanmalı demiyorum ,dökme gemi yuklemeleri yasaklanmalı .
Hatali devlettir. Ihtiyac ne kadar uretim ne kadar fazla olan ihracaat yapilsin demiyor. Ihraç et içeri ne yaparsa yapsin . Hesapsiz kitapsiz devlet mi yonetilir. Her şey böyle. Stokçunun canina oku da bir daha yaparmi gör. Çunku yapan da satanda kendi yakınları. Işte o kadar.
Zeytin ve zeytinyağı üreticisi 2 yıldır ömründe görmediği parayı kazandı hep aynı kazanalım diyor açgözlülük yapıyorlar Avrupa'daki fiyatlar yarıya düşüyor buradada yarıya düşecek tarihte görülmemiş kazanç elde ettiler artık bitti normale dönsün de halk zeytinyağını yiyebilsin.
Vatandaşın açlıkla mücadelesi vatandaştan kaynaklı olmadığını bilmeyen yoktur. Üretici piyasaya zeytin üretip aç karnını doyurmaya çalışıyor, aracılara bedavaya satıpta para kazandırmam diyor. Yağ yaparım koyarım bir kenara diyor. Yağ akmaz kokmaz,bu senede taze zeytin yok diyor.
Zeytinyağına alternatif fındık yağını kullanıyorum. Zeytinyağı gereksiz pahalı
Zeytinyağı aşırı derece pahalı kimse almasın bu fiyata zeytinyağı mı olur
Sahte zeytinyağı satanlara hapis cezası gelsin
Fiyatlar sezonluk belirlenirse kimse elinde mal tutmaz bu hem enflasyonu önler hemde zamanında kalitesinde ürün üretime alınır
Her üründe harman zamanı böyle açıklamalar oluyor ????.bu yıl kuraklıktan dolayı Güney Ege zeytinlerinde yağ oranı 11 ,12 kiloda 1 kilo yağ çıkıyor hesabı ona göre yapın derim ????????????.
Anlamsız bir tespit
Allah cc devletimize milletimize zeval vermesin inşallah bundan daha iyisi olamaz Rabim devletimizin yöneticilerine güç kuvvet versin inşallah
piyasada satılan zeytinyağı fiyatları ile ayçiçek yağı arasında uçurum var. 20 lutre kaliteli sızma zeytinyağı şu anda 9000 tl civarında. 20 litre ayçiçek yağı 600 tl civarı. bu resmen vahşettir. bu milletin evladı zeytinyağına hasret kaldı. Bu fiyatlar inmeli.
Yağı sıkmaktsn başka hiçbir rolü olmayan fabrikacılardan kurtulmak lazım. Her köye küçük bir zeytin yağı makinesi kurulacak. Kurnaz sömürücüler kendisine başka av bulacak
Ureticiye gerçek olan tek fiyat verin üretici de saklama gibi bir sıkıntılı sürece girmesin uretwnde kazansin pazarlayanda yok pazarlayan daha çok kazansın derseniz ortaya bu gibi konular çıkar. Görüşleriniz son derece kötü ve üreticiyi de tüketiciye de destekleyen bir yanı yok. Bu zor zamanlarda üreticinin zaten canından bile bezerek ürettiği malı piyasadaki cakallara yem ettiriliyor. Bu güzelim ülkede tarim politikası kuracak bir tane devlet adımı yok. Parası olan malı yada siyasete yakın olan her zaman kazanıyor.
Malesef artık marketlerde ulaşılabilir fiyat ta gerçek zeytin yağı bulamıyoruz şeysen ben elimdeki zeytin yağlarını doğru dan tüketici ye tüççarın veridiği fiyattan parakende satıyorum çünkü yağ tüççarın elide hem hem yüksek fiyata hemde başka yağlar ile karıştırılıp naturel zeytin yağı diye ne olğu belli olmaya yağlara döşüp merkettensatışa sunuluyor
Etem Sevik Konuk Sosyal Bilimci ve Yazar Bir İnceleme Yazısı: “Doğru bilgiyi edinmek önemli ve şarttır. O bilgiyi uygulamak ile beraber yaşama geçiririz. Bilginin olumlu sonuçlarından herkes gereğince yararlanacaktır.” A'dan B'ye geçilmesi meselesi, temel olarak, olması gereken olağan akış durumunu ifade eder. İleri bir seviyedir. Ayrıca sıra, kural, düzen açısından böyledir, tamam ve pekala iyi. Ya yaşamda beliren kuralsızlıklara ne söylenmelidir? Ama önce insanların bakışlarında bir şeyin diğer şeyden ayrılmasını mesela öncelikle siyah ve beyaz renklerinin renk olma vasıflarının anlamlı ve özel olmasının değerini bilerek, ayrı tutarak yola çıkalım ve birbirlerinden ayırt edebilme bilincine de sahip olmanın önemi üzerine konuşalım sizinle. Bakınız şöyle olsun efendim; Yöntem ve amaç açısından söz gelimi bir insan diğer bir insana zarar vermeyi aklına koyduğunda konusuna ilişkin olarak, az yada çok bir kuralı tanımaz. Sonuçlarına razıdır ya da değildir? Fakat bunun ötesine geçer mesele. İnsanın hesabına göre veya kendine doğru geldiği için yaptığı bir davranış veya eylem durumu kurala, kaideye, usule aykırı olduğunda toplumdaki insanlar tarafından tepkiyle karşılanır, kabul edilmez olduğunda reddedilir ve bazen de hukuki müeyyidesi olur. Konuyu açıklayan bütün şu verdiğim tutarlı bilgiler ise bize, günlük hayatta doğruluğun, iyi insan olmanın, kurallara riayet etmenin, huzur ve güvenle ve olabildiğince mutlu bir yaşam sürmemiz için ne kadar gerekli ve vazgeçilmez insan normlarını ve her alanda hukukunun üstünlüğünü anlamamız, hatırlamamız ve uymamızda yardım eder.
Geçen yıl çok pahalıydı bu yıl demek oluyorki 200 liranın altında fabrika çıkış fiyatı olacaktr rabbim devletimizden razı olsun tüccarların eline dusmedik
Devletten diye bilinçli dediysen iyi ama iktidar için söylüyor isen çiftçinin malı para etmesin diye her yolu dener onlar ki bu sene yağ önce düşecek sonra uçacak gariban ciftcide mal kalmayınca depocular gene kazanacak
Sahte zeytinyağı satanlar yakalanmalı adamlar açık açık adrese teslim satıyorlar
Yalan...m hem de kuyruklu....