Antalya haber... Av yasağı, Akdeniz dışındaki tüm denizlerde 1 Eylül'de kaldırılırken, bugün itibarıyla Akdeniz'deki avlanma yasağı da sona erdi. Ava çıkacak balıkçılar hazırlıklarını tamamladıktan sonra gece saatlerinde 'Vira bismillah' dedi. Sezonun açılmasıyla beraber balıkçılar, yakaladıkları balıkları mezatta satmaya başladı. Saat 05.00'te Antalya Balıkçı Barınağı'na gelip ucuz balık almak isteyen balıkçı ve vatandaşlar, pazarlığa ortak oldu.

A N T A L Y A A K D E N I Z D E Y A S A K K A L K T I H A L D E K 389977 108195

TÜRÜNE GÖRE AYRILIYOR

Günde 15 saat denizde avlanan balıkçılar, teknelerine doldurdukları balıkları gece saatlerinde hale getirerek tür, cins, boyutlarına göre ayırıp, mezata hazır hale getirdi. Mezatta kasa usulü satılan ve ağırlığı 7-10 kilogram arasında değişen balıklar, satışa sunuldu. Mezatta vitrine çıkartılan balıklar, türü söylendikten sonra art arda fiyatlandırıldı. En yüksek teklifi veren alıcı ise balığın sahibi oldu.

A N T A L Y A A K D E N I Z D E Y A S A K K A L K T I H A L D E K 389975 108195

'GÜZEL BİR SEZON BEKLİYORUZ'

Yasağın kalkmasıyla halde çeşit çeşit balık olduğunu kaydeden Antalya Balık Komisyoncuları ve İşadamları Dernek Başkanı İlhami Demir, “Bugün itibarıyla Akdeniz Bölgesi'nde balık yasağı sona erdi ve av sezonu başladı. İnşallah güzel bir sezon bekliyoruz. Bugün siftahımızı yaptık, açılışı yaptık. Burada Akdeniz'e özgün balıklarımız var; barbun, mezgit, gopez, mercan, karides, kalamar. Karadeniz'den palamut geliyor. Hamsimiz geliyor Marmara'dan" dedi.

A N T A L Y A A K D E N I Z D E Y A S A K K A L K T I H A L D E K 389976 108195

'KİLOSU 30 TL'YE BALIK VAR'

İlhami Demir, yasağın kalkmasıyla tavuk ve kırmızı etten daha ucuza balık satacaklarını kaydetti. Demir, “Şu an bütün balıklarımızda bolluk, bereket ve ucuzluk bekliyoruz. Etten ve tavuktan ucuz olacağını söyleyebilirim. Az önce kasası 300 TL'den gopez sattık. Mercan ve istavriti aynı fiyat aralığında satıyoruz. Kasada 7-10 kilo arası değişiyor. Gopez, mercan ve istavritin kilosu 30 TL'ye geliyor. Kalp damar sağlığı ve çocukların sağlığı için balık tüketimini öneriyoruz. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla gelebilir. Burada balıklarını aldıktan sonra temizletebilirler. Bugünden itibaren balık fiyatlarında düşme olacağını söyleyebirilim" şeklinde konuştu.

Altın yatırımcısına uzman uyarısı! ‘Tuzak fiyatlama…’ Altın yatırımcısına uzman uyarısı! ‘Tuzak fiyatlama…’

A N T A L Y A A K D E N I Z D E Y A S A K K A L K T I H A L D E K 389973 108195

'FİYATLAR PİYASAYA GÖRE GAYET MAKUL'

Kızıyla beraber balık haline gelen Hüseyin Ayta, “Fiyatı piyasaya göre gayet makul. Sürekli geliyoruz. Eşim mercanı çok seviyor. Ben barbun seviyorum. Çocuklar büyük olduğu için levrek ve çupra seviyor. Çupraların kasası 1000-1500 lira civarında. Levrek de yine aynı fiyat aralığında, diğer balıklar da kasasının iriliğine göre değişiyor. Pazara göre fiyatları çok iyi" dedi. İlk defa balık haline geldiğini dile getiren Nesrin Aya, “Pazara göre burası daha iyi. Kasa olarak satılması daha uygun. Çupra aldık" diye konuştu.

A N T A L Y A A K D E N I Z D E Y A S A K K A L K T I H A L D E K 389974 108195

Kaynak: DHA