Üreten Eller Atölyesi, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, Kepez Belediyesi, Kepez Çamlıbel Halk Eğitimi Merkezi ile Antalya Down Sendromlular Derneği işbirliğinde Kepez ilçesi Güneş Mahallesi'nde hizmete girdi. Atölyenin açılış kurdelesini, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Evrim Yalçın, Kepez İlçe Emniyet Müdürü Caner Çiçek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, halk eğitimi merkezi ve özel eğitim okul müdürleri, atölyenin oluşmasına destek veren ADOPEN yöneticileri Zafer Sak, Hilal Istık, Mert Başbuğ, özel bireyler ile aileleri birlikte kesti.

A D O

BİREYLER PARA KAZANACAK

Antalya Down Sendromlular Derneği Başkanı Gülcan Ay, 'Fırsat Verirseniz Üretime Katkıda Bulunabiliriz' sloganlı 'ADO Üreten Eller Atölyesi'nde özel bireylerin istihdam edileceğini açıkladı. Ay, şunları söyledi;

"Özel bireylerimiz küçük bir fabrika özelliğini taşıyan üretim atölyemizde farklı kokularda kolonya ve el yapımı renkli sabun üretimi yapacak. Yetenekli özel bireylerimiz Sevgi Atölyesi'nde olduğu bibi burada da performanslarını sergileyecek, engelleri nasıl aştıklarını, topluma yararlı bireyler olduklarını ve üretime katkıda bulunduklarını gösterecek. Antalyalılara çok özel kolonya ve mis kokulu el yapımı sabunlar kazandıracaklar. Atölyemizde istihdam edilecek özel bireylerimiz para kazanıp aile bütçelerine de katkıda bulunacak."

AB'den AGİP'e 97 bin 700 dolar hibe desteği AB'den AGİP'e 97 bin 700 dolar hibe desteği

A D O-1

Editör: Hanife Yeni