Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu’nun yaptığı araştırmaya göre, Akdeniz bölgesinde endişe verici bir keşif yapıldı. Mersin, Hatay, Adana ve Antalyalılar dikkat! Altınızda başka bir felaket yatıyor… Deprem ve kavurucu sıcaklar derken bu kez Adana, Antalya, Mersin ve Hatay için yeni alarm verildi. 4 şehrin altında 15 metrelik bir sıcak su tabakası tespit edildi. Küresel ısınmanın yarattığı korkunç etki yeniden meydana çıktı.

CİDDİ ARTIŞ KÖTÜ SONUÇLAR DOĞURABİLİR

Deniz suyu sıcaklığındaki bu ciddi artış, çeşitli sonuçlar doğurabilir. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Barış Salihoğlu, denizlerimizin soluduğumuz oksijenin yarısından fazlasını ürettiğini ve atmosferdeki karbondioksiti absorbe etme kapasitesinin azaldığını belirtiyor. Oksijensizleşme, kirlilik kadar iklim değişikliği ve sıcaklık artışlarının da etkisiyle ortaya çıkıyor. [caption id="attachment_508962" align="alignnone" width="640"] Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu[/caption]

AKDENİZ BÖLGESİ’NDE KÜRESEL ISINMA CİDDİ BOYUTLARA ULAŞTI

Bu keşif, Akdeniz bölgesindeki illerimizin küresel ısınmanın olumsuz etkilerini yoğun bir şekilde hissettiğini gösteriyor. Bu durum, bölgenin ekosistemini ve deniz canlılarını olumsuz yönde etkileyebilir. Bu nedenle, çevre koruma ve sürdürülebilirlik önlemlerinin alınması büyük önem taşıyor.