
Gidengelmez Dağları'nın sarp kayalıklarında sürüler halinde otlayan yaban keçileri, dronun sesini duyar duymaz ürkek tavırlar sergiledi.
Yavrularını da yanlarına alarak hızla kayalıklar arasında gözden kaybolan keçelerin bu anları, doğanın hassasiyetini gözler önüne serdi.
Dağların başka bir bölgesinde ise erkek yaban keçelerinin heyecan dolu dövüş anları kameralara yansıdı.
Güçlerini sınayan erkek keçelerin çıkardığı yüksek sesler, doğal ortamda ilginç bir atmosfer oluşturdu.
Yaklaşık 50 dişi yaban keçisinden oluşan bir sürü ise, sarp kayalıklardan adeta bir dans edercesine geçerken görüntülendi.
Öte yandan, boynuz uzunlukları 100 santimetreyi aşan iki yaşlı erkek yaban keçisi, kayalıkların zirvesinde dinlenirken objektiflere takıldı. Doğanın mucizelerinden biri de erkek ve dişi bir yaban keçisinin çiftleşme anının kameralarca kaydedilmesi oldu.
Kışın insanlarla iç içe yaşam
Gidengelmez Dağları'nda yaşayan yaban keçileri, kış aylarında yiyecek bulmak amacıyla dağın eteğindeki Değirmenlik Mahallesi'ne iniyor.
Yaklaşık dört ay boyunca mahalle halkının misafiri olan bu vahşi canlılar, ilkbaharın gelmesi ve yüksek kesimlerdeki karların erimesiyle birlikte yeniden 2 bin rakımlı doğal yaşam alanlarına dönüyorlar.
Tutkunlar bölgeye akın ediyor
Akseki'nin en uzak ve Milli Park niteliğindeki Değirmenlik Mahallesi'nde avlanmaları ve evcilleştirilmeleri kesinlikle yasak olan yaban keçileri, kış aylarında adeta insanlarla iç içe yaşıyor.
Köylülerin bahçelerindeki çilekleri yiyen keçiler, kent dışından fotoğraf tutkunlarını da bölgeye çekiyor.
Nadir türlerin yaşaması için ideal bir ortam
Antalya'nın zengin doğal yaşamı ve dağlık coğrafyası, birçok yabani hayvan türüne ev sahipliği yapmaya devam ediyor.
Doğa fotoğrafçıları ve yaban hayatı meraklıları için önemli bir potansiyel sunan bölge, yaban keçileri gibi nadir türlerin yaşaması için ideal bir ortam sunuyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sıkı koruması altında bulunan bu türün neslinin devamlılığı sağlanıyor.