Antalya haber… Akseki Belediyesinin kendisi hakkında Akseki Cumhuriyet Başsavcılığına kaçak yapı yapmaktan dolayı suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Recep Erdoğan, “Belediye, imar kirliliğine neden olmaktan Akseki Cumhuriyet Başsavcılığına hakkımda suç duyurusunda bulundu.
Akseki Cumhuriyet Başsavcılığına 2024/142 soruşturma sayılı dosya no ile hakkımda suç duyurusunda bulunulduğu, soruşturma sonucunda Cumhuriyet Başsavcılığının 2024/197 karar no ile 'kovuşturmaya yer olmadığı' kararı verildi.
Dosyada mevcut 15.05.2024 tarihli kadastro fen bilirkişi raporuna göre söz konusu yapının Değirmenlik köyü yerleşik alanı dışında olduğu, yapının elektrik ve şebeke suyu bağlantısının olmadığı belirtildiği, söz konusu binanın 3194 sayılı yasanın 5. maddesinde belirtilen tanımlara göre bina vasfı taşımadığı belirtildi.
"KIŞ GÜNÜNDE AHIRI YERLE BİR ETTİLER"
Yapının 3194 sayılı kanunun 5. maddesinde belirtilen tanımlar dahilinde bina niteliğinde olmadığı gibi, bu anlamda 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 42. maddesi anlamında da idari para cezasını gerektirir nitelikte imar kirliliğine sebep olmadığı, yine 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 42. maddesi anlamında da yıkılması veya belediyenin yıkmasını gerektirir nitelikte bir imar kirliliği olmadığını belirtmiştir.
Hakkımda Akseki Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kovuşturmaya yer olmadığına dair bu karar verilmesine rağmen benim haberim bile olmadan bu kış gününde ahırımı yerle bir etmişler” diye konuştu.
ÜNİVERSİTE MEZUNU ÇOBAN ŞİKAYETÇİ
Kendisinin İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olduğunu ve 4 yıldır kendi imkanlarım ile hayvancılık yaptığını anlatan Erdoğan, "Üniversite mezunu bir insan olarak kendi işimizi kurmak istedik. Bugüne kadar devletten hiçbir destek almadık. Akseki Cumhuriyet Başsavcılığının kararına rağmen Akseki Belediyesi tarafından ahırımız usulsüzce yıkıldı.
"İNEKLERİMİ MAĞARADA BESLEMEYE BAŞLADIM"
Karlı kış gününde büyük mağduriyete uğradığını söyleyen Erdoğan, "Akseki Belediyesi usulsüz şekilde ahırımı yıktıktan sonra hayvanlarımızı mağarada barındırmaya başladım. Bir kilometre mesafede bulunan samanları mağaraya taşıyorum. Hayvanlarımı burada besliyorum. Kış gününde ahırımı yıkarak beni mağdur ettiler" dedi.
"KIŞ GÜNÜ DONACAKLAR"
Ben karlı kış gününde mağarada ineklere bakmanın oldukça zor olduğunu anlatan Erdoğan, “Tapulu bir buçuk kilometre köyün yerleşik alanı dışında bulunan annesine ait 5 dönüm tarlasına yapmış olduğu 40 metre kare tamamen çinkodan yapılmış ahır, 25 adet tarım müdürlüğünden işletme numaralı küpeli süt ineği besliyorum. Bunlardan 10 tanesi 4 ila 6 aylık hamile. Şu anda zor şartlarda mağarada ineklerimi barındırıyorum. Bu kışı ineklerimin mağarada barındırmak zor. Mutlaka köyde başka yapılmış ağır bakıp kiralayacağım. Çünkü Toroslar'ın kışı ağır geçer. Hayvanlar burada kışı çıkaramaz ve benim onca emeklerim boşuna gider” diye konuştu.
“BELEDİYE HAKKINDA ŞİKAYETTE BULUNDU”
Cumhuriyet Başsavcılığının kendisi hakkında takipsizlik kararına rağmen belediye tarafından usulsüzce yıkılan ahırının sorumluları hakkında şikayette bulunduğunu söyleyen Erdoğan, "Haklarında şikayette bulundum. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Tarım Orman Bakanlığının da benim hakkımı hukuki olarak aramalarını istiyorum. Burada Antalya Valiliğinin tarafıma vermiş olduğu manevi desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Benim hakkımı şu anda Antalya Valiliği aramaktadır. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Yıkılan ahırımın usulsüz olduğunu Antalya Valiliği de tespit etmiştir. Akseki Belediye Başkanı İlkay Akça ve başkan yardımcısı Erdoğan Erdoğan usulsüz şekilde benim dahi haberim olmadan ekiplerini gönderip kasti bir şekilde bu kış gününde ahırımı yıkmışlardır" ifadelerini kullandı.“ANTALYA VALİLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI”
Erdoğan, Akseki Cumhuriyet Başsavcılığının kendisi hakkında “kovuşturmaya yer olmadığına” dair karar vermesine rağmen ahırının usulsüzce yıkılmasından dolayı Akseki Belediyesi hakkında şikayette bulundu. Şikayet üzerine Antalya Valiliği de inceleme başlatarak Akseki Belediye Başkanlığından konuyla ilgili yazılı bilgilendirme talebinde bulundu.
