Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "ABD Merkez Bankası FED'in faiz indirimine gideceği beklentisi ons altına pozitif yansıdı, ons altın en yüksek seviyesine ulaştı. Altın fiyatları her gün yeni bir rekor tazeleyerek yoluna devam ediyor. Her gün yeni bir yükseliş trendiyle karşımızda durmaya devam ediyor. Amerika Merkez Bankası FED'in Eylül ayı itibariyle faiz indirimine gideceği beklentisi diğer yandan jeopolitik gerilim tarafından yükselişin devam ediyor olması ons altının 2500 dolar seviyesine kadar yükselmesine neden oldu'' dedi.

Altın-16

Antalya’da turizm arazisi icradan satılacak Antalya’da turizm arazisi icradan satılacak

ONS ALTINDAKİ YÜKSELİŞ GRAM ALTINA DA YANSIDI

Artış yıl sonuna kadar devam edeceğini belirten Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ''Yurt içi piyasalarda gram altın, serbest piyasalarda 2750 lira seviyesine kadar yükseldi.' Altın fiyatlarındaki yükseliş trendinin yıl sonuna kadar devam edeceğini tahmin ediyorum. 2520-2540 seviyeleri direnç seviyesi kısa vadede ancak yıl sonu beklentimiz 2600 dolar seviyesi'' diye konuştu.

Altın-11

GRAM ALTINDA YÜKSELİŞ SÜRECEK Mİ?

Altının yeni rekorlara imze atacağını belirten Memiş, ''Gram altında ons altını takip etmeye devam edecek. Gram altındaki yıl sonu beklentim 3 bin 3500 lira aralığı. Hem ons altında beklediğimiz yükselişler hem dolar kurunda beklediğimiz ataklar gram altında yeni rekorları gündeme getirebilir diye tahmin ediyorum.''

Kaynak: Haber Merkezi