Son günlerde altında yaşanan kar satışları ve piyasa düzeltmeleri hakkında bilgi veren Memiş, yatırımcıların panik yapmamaları gerektiğini belirtti.

RALLİ BENZETMESİ

İslam Memiş, altın fiyatlarının son günlerde gerileme gösterdiğini ancak Ağustos ayında bu düşüşlerin sona ereceğini ve fiyatların ralliye başlayacağını öngördüğünü açıkladı. Kapalıçarşı’da son haftada 24 ayar külçe altının gram fiyatı yüzde 0,86 düşüşle 2.530 liraya, cumhuriyet altınının satış fiyatı ise yüzde 0,72 azalarak 16.600 liraya geldi. Çeyrek altının satış fiyatı geçen hafta 4.190 lira iken, şu anda 4.150 liraya geriledi.

İŞTE YIL SONU TAHMİNİ

İslam Memiş, kar satışlarının yaşandığı haftanın sona erdiğini ve yıl sonu öngörüsünün değişmediğini belirtti. Yıl sonuna kadar ons altının 2.660 dolara ulaşmasını ve ardından 3.000 dolara çıkmasını beklediğini ifade etti. Gram altının Ağustos ayında yeniden yükselişe geçeceğini ve 2.700 lira veya üzerini göreceğini öngördü. Şu anda gram altının 2.570 TL civarında seyrettiğini belirten Memiş, yıl sonu için 3.000 ila 3.500 TL aralığında bir tahminde bulundu.

AĞUSTOS AYINA DİKKAT ÇEKTİ

İslam Memiş, Orta Doğu'daki bölgesel gerilimlerin ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirim sürecinin altın fiyatlarını yukarı yönde etkileyen faktörler arasında olduğunu söyledi. Merkez bankalarının alımlarını sürdürmesinin altın fiyatlarını desteklediğini vurgulayan Memiş, yatırımcılara uzun vadede altının en çok kazandıran yatırım aracı olmaya devam edeceğini belirtti.

Lüks restoranlardan kuyumcuya kadar... Liste uzun taviz yok Lüks restoranlardan kuyumcuya kadar... Liste uzun taviz yok

Yatırımcılar, altın fiyatlarının kısa vadeli dalgalanmalarına rağmen uzun vadeli trendlerin göz önünde bulundurulması gerektiğini hatırlatırken, Ağustos ayında altın fiyatlarında beklenen ralliye hazırlıklı olmalarını tavsiye etti

Kaynak: Haber Merkezi