Acı haberi öğleden sonra Alanya'ya giderken yolda aldım. 

 Editör arkadaşlar başkanım Ali Bahar Kemer'de vefat etmiş dediğinde habere inanmadım. Arkadaşlara isim benzerliği olabilir bir daha teyid edin dedim. 

Telefonu kapatıp kendim aramaya başladım sağı solu maalesef haber doğru idi. 

Antalya'nın en büyük sivil toplum örgütü olan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı iş insanı Bahar Tavukçuluk sahibi Ali Bahar, Antalya Kemer açıklarında bir tekne kazasında hayata çok sevdiği Antalya'ya veda etmişti. 

Bu veda, bu ölüm ona gerçekten hiç yakışmadı. Ani ve zamansız bir kayıp. 

Adamcağıza ATSO Başkanı seçildiği ilk günden beri gün güneş yüzü göstermek istemeyen onu ve koskoca bir sivil toplum kuruluşunu itibarsızlaştırmak için verilen uğraşlara benim gibi bir çok kişi tanıktır
 
ATSO başkanı olarak doğal olarak olması gereken bir çok kuruma seçilmemesi için verilen mücadeleyi de biliyoruz. Ne oldu şimdi. Yarın cenaze de onların hepsi inanın gelip hiç birşey yokmuş gibi timsah gözyaşları dökecek. 

Ali Bahar belki Milletvekili olur, Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olur diye onun yüksek enerjisinden korkanlar şimdi  salının ucundan tutup arkasından methiyeler düzecekler. 

Bizim gelenek görenek ve dinimiz gereği ölenin arkasından elbette kötü şeyler söylenmez, herkes cami avlusunda iyi bilirdik der hakkını helal eder doğrusu ve güzel olan da bu ancak ben iki yüzlülüğü hiç sevmiyorum. 

Kim ne derse desin Ali Bahar kent gönüllüsü Antalya'nın başarısı için çalışan çabalayan hem işinde hem de temsil ettiği sivil toplum örgütlerin de kendini ispat etmiş başarılı bir iş insanıydı. 

Gönlüm rahat kendisi ile ilgili olumlu düşüncelerimi bizzat yüzüne söylemiş bir gazeteciyim. 

İlk kez onun döneminde hem Organize Sanayi den hem de Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yerel medya destek görür oldu. 

Yerel medyanın hep güçlenmesini isteyen destekleyen nadir bir insandı. Onun makamına gidip birşeyler isteyip eli boş dönen birini hiç duymadım. 

Kendisi ile mesleğim gereği yakın mesai arkadaşlığı yaptık. Kişisel hiç bir talebim de olmadı. Ortak derdimizdi Antalya. 

Daha ATSO Başkanı değilken OSB Başkanı olduğu dönemde benim de AGC başkanlığındaki son döneminde kurum özel ödülünü kendisine takdim etmiştik. 

Bir insan yaşarken ödüllendirmek benim en çok sevdiğim şeylerden biridir. Elbette yanlış uygulamaları varsa onu da eleştirmek bizim asli görevimizdir, Ali Bahar olumlu eleştirilere açık olan son derece demokrat bir o kadar da naif bir kişilikti. 

Mücadele ederek, kimseye boyun eğmeden hep doğruları söyleyerek genç yaşta talihsiz bir kaza ile aramızdan ayrılıp gitti. 

Kentte çok fazla Ali Bahar yok. Kendisi için değil kenti için çalışan insan sayısı gerçekten yok sayılacak kadar az. 

Ali Bahar diye bir iş insanı yok artık. Bir varmış bir yokmuş misali... Hayat o kadar kısa ki, sanki hiç ölmeyecek gibi gözlerini para hırsı bürümüş onca insan yığını içinde Ali Bahar öne çıkan dürüst bir iş insanı STK başkanıydı. 

Yeri asla doldurulamayacak kadar yardım sever, çalışkan ve enerji dolu bir Antalya sevdalısını kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum.

Ben hakkımı sonuna kadar helal ediyor, sevenlerine ve Antalya iş dünyasına başsağlığı diliyorum.

CENAZE TÖRENİ DUYURUSU

Degerli Yonetim Kurulu Baskanimiz Ali BAHAR icin duzenleyecegimiz anma toreni, 20 Temmuz Cumartesi gunu Antalya Ticaret ve Sanayi Odasi (ATSO) Ataturk Konferans Salonu'nda saat 14.30'da gerceklestirilecektir. Anma toreninin ardindan, cenazesi Uncali Kent Mezarligi Camii'nde kilinacak ikindi namazina muteakip Uncali Kent Mezarligi'na defnedilecektir. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve camiamiza bassagligi ve sabir dileriz. 

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası 

1200X1200 W E B