Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor Teknik Direktörü Alex de Souza, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun kariyerlerinin konuşulmaya gerek olmadığını söyledi. Alex, "Okan Buruk önemli başarılara imza atmış bir teknik direktör, harika başarılar gösterdi. Herkes takımını ayrıntılı olarak tanıyor ve çok eksiği olmayan bir takım var. Mourinho ile ilgili söylenecek çok fazla şey yok, onu herkes biliyor" dedi.

Antalyaspor Teknik Direktörü Alex de Souza, yeni sezon öncesi hazırlık dönemiyle ilgili basın mensuplarıyla bir araya geldi. Alex de Souza, sabah yapılan antrenmanın ardından Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yeni sezon öncesi kamp ve hazırlık dönemlerini anlatan konuşmasına başlayan Brezilyalı teknik adam, "Şu ana kadar güzel ve pozitifti. Çok çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Bir kaç sakatlık durumumuz oldu ve çözümlendi. Şu ana kadar iyi çalıştık. Buradan Burdur ve Erzurum'a Bizi iyi ağırladılar" dedi.

88619 (2)

'YENİ OYUNCULARA İHTİYACIMIZ VAR'

Takımın yeni transferlere ihtiyacının olduğunu kaydeden Alex de Souza, "Hala eksiğimiz var. Yeni oyunculara göre değişir. Takımın atmosferini, profilini değiştirecek yeni oyunculara değişir var. Defans, forvet ve kanatlarda eksiğimiz var. Yönetim ile sürekli iletişim halindeyiz" diye konuştu.

Burdur kampında ilk 2 haftada fiziksel olarak uzatma süreleri ve gençlere şans dile getiren Alex, "Maçlarda kulüp alt kadrosundan yetişmiş oyuncuları kullanmak istedik ve faydalandık. Onlar şu anda takımda değiller ve daha yetişmiş futbolculara kaydoldular. Tabi ki bu eksiklikleri yönetimimizi bildiriyoruz. Dengeli bir şekilde acil olan bölgeleri belirliyoruz. Mümkün olan en kısa sürede ihtiyaçlarımızı gidermeyi bekliyoruz" şeklinde konuştu.

'BÜNYAMİN BALCI İLE GÖRÜŞMEDİM'

Bünyamin'in Beşiktaş'a transferiyle ilgili gelen devam eden Alex de Souza, "Bünyamin Balcı bir sakatlık süreci sonunda. Takım hala dahil değildi. Bu nedenle takımla beraber çalışmadı. Bana gelen bir şey olmadı.Bünyamin'i katarak planlama yapmadı.Sakat yeni devresinde olan bir oyuncuydu.O bölgedeki Erdoğan Yeşilturt ve Mert Yılmaz ile birlikte çalıştı. ve kararın devamını sağlamak.

'HAFTA SONUNDA KARAR VERECEĞİZ'

Ligin ilk haftasında Göztepe ile oynayacakları maçla ilgili Alex, "Göztepe'ye karşı oynayacağımız oyunla ilgili yeterince zaman var. Samudio, takımla beraber ilk çalışmaya katıldı. Hafta sonunda değerlendireceğiz ve bir karar vermeye devam edeceğiz" dedi.

'HAYAT PAHALILIĞI BÜTÜN DÜNYANIN GERÇEKLİĞİ'

Türkiye'deki hayat pahalılığıyla ilgili açıklamalar sunuyor Alex, "12 yıl sonra Türkiye'ye döndüğümde bir pahalılık var demiştim. Bu bütün dünyanın bir gerçekliği. Bütün dünyada her şey her geçen gün pahalılaşıyor. Bu futbol piyasasıü de değişiyor. Futbolda da her şey her zaman Daha pahalı hale geliyor. Örnek verecek olursa, Bünyamin sakatlığını henüz geçirmiş olan bir oyuncu buna rağmen bir teklif alabiliyor. Futbolda bu tip şeyler değer buluyor. Her fırsatta daha pahalı fiyatlar ortaya çıkıyor" diye cevapladı.

88619

'ÇOK FARKLI BİR OYUN SİSTEMİMİZ VAR'

Antalyaspor olarak düzenli bir oyun ortaya koyacaklarını söyleyen Alex, "Öncellikle düzenli bir oyunumuz olacak. Top ayağımızda ne zaman kalitemizi kullanmayızz. Topu kaybettiğimizde yeniden topa sahip olmayız. Dengeli bir oyunla fiziksel olarak bir oyun ortaya çıkmamaya devam eder. harfiyen bu yana çok farklı bir oyun sistemimiz var" dedi.

'HEDEFİMİZ GEÇEN YILDIN DAHA İYİ OLMAK'

Öncelikli hedeflerinin geçen harfin daha iyi olduğunu kaydeden Alex, şunları söyledi:

"Öncelikli hedefimiz geçen harf daha iyi olmaktır. Her şey yolunda giderse daha yukarıya doğru okunmazız. Gerçeklikleri kaydedilmedi almamız gerekiyor. Geçen harf daha iyi olması gerekiyor. Geçen seneden daha az gol yemek, geçen harf daha fazla gol atmak. Bu tür verileri daha düzenli düzenliyor Haftada ilerlemek istiyoruz, oyuncularla bireysel olarak en iyi şekilde faydalanmak, onların da çabalarıyla Antalyaspor'u daha iyi bir noktaya getirmek hedefimizdir."

TEKNİK DİREKTÖRLERLE İLGİLİ YORUMU

Ligdeki teknik direktörlerin başarılı olduğunu söyleyen Brezilyalı çalıştırıcı, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun kariyerlerinin konuşulmaya gerek olmadığını söyledi. Alex, "Okan Buruk önemli başarılara imza atmış bir teknik direktör, harika başarılar gösterdi. Herkes onun takımını ayrıntılı olarak tanıyor ve çok eksiği olmayan bir takım var. Mourinho ile ilgili söylenecek çok fazla şey yok, onu herkes biliyor. Onlardan karşı oynamaktan zevk alacağız. Elimizden. Gelenin en iyisi. Rekabetçi bir takımla karşı karşıya geliriz" diye konuştu.

'ARDA İLE KENDİMİ KARŞILAŞTIRMAYI DOĞRU BULMUYORUM'

Arda Güler'i ile karşılaştırmayı doğru bulmadığını kaydeden Alex, "Arda Güler ile karşılaştırmam, haksız bir karşılaştırma olur. Ben futbolu bitirdim, kariyerimi sonlandırdım. O kariyerinin başında, çok iyi bir takımda, önünde çok büyük bir gelecek var. Başarılarının üzerine katarak umarım Kariyerini sonlandırdığında insanlar ona dönüp övücü sözlerden bahsederler. Onu benimle karşılaştırmamın bir mantığı yok" dedi.

'ARDA GÜLER'E TAVSİYELERDE BULUNUYORUM'

Arda Güler ile konuştuğunda iyi düşündüğünü ilettiğini söyleyen Alex, "Onunla ilgili konuşurken 'İdmanlar nasıl gidiyor' gibi konuşmalar geçiyor. Onun en iyisine sahip olmasını istiyorum. İyi dileklerde bulunuyorum. Tavsiyelerde bulunuyorum. Kendisi yetenekli bir oyuncu, başarılı bir oyuncu. Real Madrid'te Umarım daha iyi gelir elde edilir" diye konuştu.

'TRANSFER YASAĞININ KALKTIĞI SÖYLENDİ'

Transfer yasağının kalktığının belirtildiği Antalyaspor Teknik Direktörü Alex, "Bana şu an söylenilen transfer yasağının kalkmış olabileceğiyle ilgili. Buna bağlı olmak istiyorum. Eğer çözülürse de biz aynı şekilde devam ediyorsa devam ediyoruz. Hiç bir şekilde motivasyon düşüklüğümüz olmuyor. Bir gün motivasyon düşüklüğü yaşarsam başkana eder Evime dönüyorum. Günde 12 saat boyunca en iyi şekilde çalışmaya devam edeceğim" dedi.

Bünyamin Balcı

'KENDİMİ HAGİ İLE KARŞILAŞTIRMAK İSTEMİYORUM'

Bir gazetecinin "Hagi mi yoksa Alex mi?" sorularına da teknik adam, şu yanıtı verdi:

Serikspor FK karşılaşan Somaspor yenişemediler Serikspor FK karşılaşan Somaspor yenişemediler

"Burada elemize mikrofon alıp sorsak, bazı Hagi bazı Alex'ler kullanılır. Futbol böyle bir şey. Bana soracak için 1994'de 16 yaşında çocuktum, o esnada Hagi Romanya'nın 10 numara pozisyonunda oyuncuydu. Onu tekrar izliyor. Ona karşı yarış olarak katılmak üzere. Ona Karşı oynamak isterim.Bugün futbolda bazı maviden kırmızıdan değişebilir.Futbol bu şekilde futbol oluyor.İnternette bu tarzda tartışmalar olabilir. Ronaldo'nun birbirleriyle karşılaşmaları sık sık oluyor. Herkesin farklı zevkleri olabiliyor. Bunu seçtiğin için yargılamıyoruz. Ben ilk zamandan beri şuna benziyor."

'KENDİ YOLUMU ÇİZİYORUM'

Türkiye'de Daum, Zico, Aragones ve Aykut Kocaman ile çalışarak çalışarak Alex, "Hepsinin örnek yansımaları var ama sonuç olarak kendi yolumu çiziyor ve ilerliyorum. Birbirinden farklı 4 teknik adamdan da farklı şeyleri öğrendiğini" yorumunu yaptı.

'EŞİM VE ÇOCUKLARIMIN BAŞ HARFLERİ'

Kulüpte giydiği antrenman formalarının yerine bunun yerine "DMAF" yazılı olduğunu kaydeden Alex, "Eşim ve çocukların başlangıç ​​harfleri. Onlar orada bulunmuyorlar için baş harflerini Antalyaspor'un isimlerinde kullandıklarını" söyledi.

Kaynak: DHA