2024 Avrupa Şampiyonası'nda yoluna dolu dizgin devam eden A Milli Futbol Takımımız, son 16 turu mücadelesinde Avusturya ile karşı karşıya geldi.

Mücadele Merih'in 1. ve 59. dakikalarda attığı gollerle Ay-Yıldızlılar'ın 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Bu sonucun ardından milli takımımız 16 yıl sonra Avrupa Şampiyonası'nda adını son 8 takım içerisine yazdırmayı başararak tarih yazdı.

RAKİBİMİZ HOLLANDA

Hollanda Milli Takımı, Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2024) son 16 turunda Romanya'yı eleyerek çeyrek finale çıktı ve Milli Takımımızın rakibi oldu.

Somaspor'dan 3 takviye Somaspor'dan 3 takviye

Maçtan notlar...

FARK 1'E İNDİ

Avusturya farkı 1'e indirdi. Sağ taraftan kullanılan kornerde seken top Gregoritsch'in önünde kaldı. Gregoritsch sol ayağı ile topu ağlarla gönderdi: 1-2

MERİH'TEN BİR GOL DAHA

Arda Güler'in kullandığı kornerde ceza sahası içinde bulunan Merih Demiral, topa iyi yükseldi ve kafayı vurarak meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu:0-2 

MERT GÜNOK'TAN HARİKA KURTARIŞ

Posch'un pasında Arnautovic ceza sahası içerisinde Mert Günok ile karşı karşıya kaldı. Arnautovic sağ ayağıyla şutunu çekti, kaleci Mert Günok ayağıyla harika bir kurtarış yaparak topu uzaklaştırdı.

İSMAİL YÜKSEK SARI KART GÖRDÜ

A Milli Takım'da İsmail Yüksek, rakibine yaptığı faul sonrası sarı kart gördü. Milli futbolcu, gördüğü sarı kartla bir sonraki maçta cezalı duruma düştü.


BARIŞ ALPER'DEN HIZLI ATAK
A Milli Takımı'nın atağında Barış Alper sağ kanatta rakiplerinden sıyrılıp ceza sahasına ortasını açtı ancak top diğer kanada açıldı. Diğer kanatta topla buluşan Kenan bu kez ceza sahasına ortaladı ancak Avusturya savunması topu kafayla taca gönderdi.

ORKUN KÖKÇÜ CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

A Milli Takım'da Orkun Kökçü, rakibine yaptığı faul sonrası gördüğü sarı kartla bir sonraki maçta cezalı duruma düştü.

AVUSTURYA ETKİLİ GELDİ
Avusturya'nın sağ kanattan Schmid ile kullandığı köşe vuruşunda Lienhart iyi yükselip kafayı vurdu ancak top üstten autta gitti.

GOL PERDESİ AÇILDI

Merih Demiral attı, A Milli Takımımız öne geçti! Arda Güler'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Avusturya savunmasının uzaklaştırmadığı topa Merih Demiral çok sert vurdu ve topu ağlarla buluşturdu: 0-1

Editör: Emel Gümüş